Kontor i Hamar, januartilbud og oppskrift

Nå har jeg endelig fått meg kontor i Hamar. Jeg har kontor i Storhamargata 32. Dette gjør det enkelt for deg som ønsker veiledning å komme til meg. Kontoret ligger nærme Stortorget og det er kort avstand til parkeringsplasser og busstopp. For å feire dette har jeg i januar rabatt til alle som bestiller time til veiledning. Du får 20% rabatt på enkelttimer og 10% rabatt på pakkepriser. Jeg kan også ta veiledning på Skype hvis du ikke bor i Hamarområdet.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på et enkelt hjemmelaget knekkebrød. Ettersom nøttene bløtlegges på forhånd er det lettere for oss å fordøye dette knekkebrødet. Nøtter og frø inneholder nemlig fytinsyre som er tungt fordøyelig for oss. Fytinsyren blir brutt ned når man bløtlegger nøtter og frø.

Da jeg endret kostholdet mitt for noen år siden måtte jeg kutte ut vanlig brød og knekkebrød. I starten syntes jeg det var vanskelig å finne ut hva jeg skulle spise. Da var det fint å kunne lage et knekkebrød som smakte godt og var enkelt å lage. Da ble overgangen til det nye kostholdet litt lettere.

Ingredienser: 

400 g mandler

3 dl linfrø + 5 dl vann

100 g gresskarkjerner eller andre frø/kjerner

1 ss uraffinert salt

Legg mandlene og gresskarkjernene i en stor bolle med vann og 1 ss salt. Bland linfrø og 5 dl vann i en annen bolle. La det stå i 8-12 timer.

Hell så vannet av mandlene/gresskarkjernene og skyll godt.

Bruk en foodprosessor og kjør linfrøene sammen med bløtleggingsvannet og nøttene og frøene til det blir en seig masse. Jeg må gjøre dette i to omganger og blander da litt mandler og linfrø i hver omgang. Bland alt godt sammen tilslutt.

Ta fram 2-3 stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover i et tynt lag på disse brettene. Jeg liker litt tykke knekkebrød og bruker 2 stekeplater. Ønsker du tynnere knekkebrød eller at stekingen skal gå litt raskere bruker du 3 stekebrett.

Så steker du knekkebrødene på 160 grader varmluft. Steketiden avhenger av ovnen og tykkelsen på knekkebrødene, alt fra 40 minutter til 2 timer.

Etter ca 10 minutter tar jeg ut knekkebrødene og deler de opp i ruter med et pizzahjul eller en kniv.

Følg med underveis og ta knekkebrødene ut når de har blitt sprø.

Du kan variere med solsikkefrø og sesamfrø. Hvis du tilsetter mer frø eller nøtter pass på at det blir nok linfrøblanding ettersom det er dette som holder knekkebrødene i sammen.

Da var det servert!

Knekkebrødene oppbevares i en tett boks.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.